Pride – En fest for mangfold!

Oslo Pride er Norges største og viktigste feiring av skeiv kjærlighet og mangfold. Feiringen har funnet sted siden 1982. Vi synes det er fantastisk og hvert år kunne være med å spre glede gjennom samarbeid med utesteder og organisasjoner som ønsker å gjøre noe ekstra ut av dagen.

Festlighetene finner sted fra 22 juni til 1 juli og feires over hele landet! Den mest spektakulære paraden finner du i Oslo. Hovedstaden snus på hodet med fargerike mennesker og dekorasjoner over hele byen. 30 000 mennesker går i tog og i fjor var det estimert at 200 000 tilskuere tok turen ut i gatene for å feire. Pride er en fest og en mulighet til å markere rettigheter som er oppnådd og sette fokus på kamper som fortsatt kjempes.

Viktig tema

Skeive, venner av skeive, familie og alle som vil støtte opp om mangfold er med på markeringen arrangert av Oslo Pride.

Vi mener synlighet, støtte og deltakelse under markeringen er viktig, uansett hvilken seksuell orientering du selv måtte ha. Pride er en kamp for mangfold og et åpent samfunn. Det er dessverre mange som ikke tør å delta på festivalen. Alle må få lov til å være dem de er, og elske hvem de vil.

Vi gleder oss til sommerdagene der regnbueflaggene vaier i vinden og fargerike kropper feirer retten til å være den man er.

For innbyggere i mange land i verden er det mye verre å være homofil eller transperson enn det er i Norge. I flere land er det straffbart med dødsstraff. Pride er ikke bare en fest og parade, men også en viktig politisk markering. Det angår oss alle!

Pride er fortsatt viktig så lenge personer blir forfulgt, mobbet og trakassert kun fordi de er annerledes.

Kjærlighet kan vinne over all verdens hat. La regnbuene vaie i vinden. Ha en fantastisk Pride!

Se alle våre pride dekorasjoner og effekter

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *