Morsom hjemmebursdag med familien – 10 tips!

Her finner du tips til en ekstra morsom og fin bursdagsfeiring hjemme med familien!

Dette er en rar tid, hvor barnebursdager og andre arrangementer ikke kan feires som normalt i nærmeste fremtid. Vi oppfordrer til å stelle istand en ekstra morsom hjemmebursdag  med nærmeste familie for å gjøre stas på bursdagsbarnet som kanskje er litt trist over å måtte ha bursdag i en tid utenom det vanlige.

10 tips

Det er mange triks man kan bruke for å lage ekstra stas ut av hjemmebursdagen. Her får du våre beste tips og triks for å lage en ekstra artig hjemmebursdag

1. Pynt litt ekstra

Selv om det bare er nærmeste familie som kan være tilstede under bursdagsfeiringen er det ingen grunn til å ikke pynte! Pynt gjerne som en overraskelse eller som en aktivitet sammen med barnet ditt. Det er veldig stas med bursdagshus selv om det ikke kan fylles av masse gjester. Det finnes masse fine sett der man kan henge opp innholdet sammen å få en spektakulær dekor til en fornuftig pris. Enkelt å sette opp og utrolig dekorativt!

 

2. Ballonger

Ballonger er alltid gøy! Blås opp masse ballonger i ulike størrelser og dere har en dag full av moro! Her er noen aktiviteter dere kan gjøre med ballonger:

  • Ballongportrett: Hvis du holder en ballong rett foran ansiktet til vennen din og du ser gjennom ser du ansiktet til han/henne. Tegn ansiktet til vennen med en vannfast tusj på ballongen imens han/henne har den foran ansiket.
  • Ballong-transport. Alle sitter i en stolring. Med hjelp av føttene og beina skal en ballong transporteres rundt i ringen uten at ballongen faller ned. Vanskeligere (og enda mer slitsomt) blir det med flere ballonger og evt retningsbytte.
  • Fuglerede: Tre personer står sammen i ring og legger armene rundt skuldrene (fuglerede), en ballong ligger på bakken imellom dem (fugl). Nå skal dere prøve å få fuglen opp og ut av reden (dvs slipper ut over skuldrene) uten hjelp av hendene.
  • Hoppeballong: Et håndkle kan brukes til å holde en ballong i luften og få den til å hoppe. To barn holder endene av et håndkle og balanserer ballongen på det. Hvis de nå strammer håndkleet rask spretter ballongen opp. Hvem klarer å sprette høyest og hvem klarer å gjøre det uten å miste ballongen?
  • Ballongraketter: Man trenger en startlinje og en ballong per person, alle får forskjellig farge på ballongen. Alle blåser opp ballongene sine så mye som mulig, holder ballongen slik at ikke luften slipper ut å stiller seg langs startlinjen. På kommando slipper alle ballongene sine. Hvilken ballong kommer lengst?
  • Stafett: Del opp i grupper og marker en distanse. Deltakerne løper nå en stafett. Stafettpinnen er en ballong per gruppe som klemmes mellom beinene. Man kan hoppe, løpe, gå som en pingvin eller annet artig.
  • Fange fluer: En er fluefangeren, de andre blåser opp ballongene sine, holder de fast slik at ikke luften slipper ut og stiller seg foran fluefangeren. Så snart fluefangeren sier, slipp fluene, slipper alle ballongene sine og fluefangeren må prøve å fange «fluene». Hvem klarer å fange de fleste?
  • Snu rundt: to personer skal klemme en ballong mellom hodene sine og så snu seg langsomt rundt uten å bruke hendene.
  • Balansere ballongen på hodet. Hvem klarer det lengst? Tipp: gni ballongen litt på håret, da blir den statisk.
  • Balansestafett: «Potetløp» med ballonger. Ballongene kan balanseres på spiseskje, et lite papp ark, på pannen, på pekefingeren eller på håndflaten.

 

3. Plant en bursdagsblomst

Det er perfekt timing for at alle i familien planter hver sin bursdagsplante. Hva med en solsikke hver som dere kan følge med på fra dag til dag i vinduskarmen og måle hvilken som blir høyest, før dere planter dem ut i hagen om noen uker? Det er en fin måte å lære om naturen, lære å ta ansvar for noe å ha noe artig å fokusere på!

Snacksbokser lys blå med striper – 6 stk
Dekorforheng for gjenbruk - rosa, gull og rosegull
Kakepynt, glitter gull stjerne - eget navn

4. Ha et skuespill

Hva med å gjøre barnets favoritthistorie om til et skuespill eller dukketeater med alle i familien? Finn rekvisitter i huset og lag en enkel plan. Garantert mye latter for liten og stor. Fungerer like godt på bursdag og hverdag!

5. Skattejakt

Om dere har en hage eller et uteområdet i nærheten der det ikke er så folksomt er skattejakt en morsom bursdagsaktivitet for alle aldre. Gjem en eller flere skatter, tegn et kart på forhånd og sett i gang som et lag eller om å gjøre å finne flest først. Dette kan løses på mange måter og er en tidløs favoritt.

6. Skype med venner eller familie

Finn frem venner eller familie på skjermene og feir litt bursdag sammen med dem selv om dere er i hver deres stue. Her kan dere for eksempel planlegge så dere har gjettelek eller annen aktivitet det er enkelt for flere å delta på over Skype.

7. Sminke

Smink hverandre med det dere har, enten det er karnevalsminke eller klassikeren «spadag». Varme vaskekluter, bad med masse bobler, ansiktsmaske med agurk foran øynene, neglelakk og sminke er ofte stas for jenter. Et annet populært alternativ er karnevalsminke inspirert av superhelter, dinusaurer, dyr eller skumle zombier.

8. Lag et brettspill

Lag et artig brettspill sammen der hver og en får bestemme forskjellige felt. Kan lages for hånd på ark med et rutenett/vei/stigespill, eller på data og printes ut. Finn brikker og trill terming. Det finnes mange maler om man ikke vil lage alt fra bunnen av.

 

9. Camping i hagen / mat på bål

Hva med en liten campingtur utendørs? Om dere ikke er den eventyrlige typen som sover ute i telt eller under gapahuk nå i de fortsatt kjølige tider er det også veldig gøy å lage middag på bål i egen hage eller ute i skogen. Det finnes mange enkle retter både små og store får til like lett. Hva med pizza i pitabrød der alle får fylle og ta på egne ingredienser, banan med sjokoladebiter i folie eller epler med sukker og kanel i folie til dessert? Man kan også lage muffinsrøre og steke den i uthulede appelsinskall som fylles 1/3 opp og pakkes forsiktig inn i folie. Da er det godt å blande oppi det tilbehøret man selv liker, som sjokoladebiter eller bær. Middag utendørs er en spennende måte å feire bursdag!

Pass på skogbrannfare.

 

10. Bursdagskino hjemme

Siden dere ikke kan dra på kino, kan dere arrangere deres helt egne kino hjemme i stua! Popp ekte kinopopcorn, finn fram snacks og tepper og la bursdagsbarnet velge favorittfilm.

Tips til ekte kinopopcorn finner du her

 

Håper dette har gitt dere tips og inspirasjon til mange artige påfunn hjemme!

 

Festutstyr.no benytter informasjonskapsler (cookies) for å bedre brukeropplevelsen. Ved å trykke "Godta" eller ved å fortsette godtar du vår bruk av informasjonskapsler.