Hvordan lage en ballongbue

Ballongbuer er vakker pynt til enhver anledning. Du kan bruke de til bryllup, dåp, fest og alle andre typer feiring. Det ser vanskelig ut, men er lettere enn du tror. Ballongdekorasjoner er en svært rimelig måte å skape stil på ditt spesielle arrangement.

Vi begynner med noen viktige ting du må bestemme:

 • Vil du bruke luft eller helium i ballongene? Heliumballonger vil kreve mindre støtte fra rammen, men vil bare vare i ca 8-12 timer før de går tom for helium og legger vekt på rammen. Hvis du bestemmer deg for helium bør du leie en heliumtank. Luftfylte ballonger krever en mer stabil ramme, men det ferdige produktet vil vare lenger.
 • Hvilke farger vil du bruke i buen? Er den til et bryllup eller vil ballonger i muntre bursdagsfarger være best egnet? Vil du holde det enkelt eller lage ballongkunst med en mønstret bue?
 • Hvilken størrelse blir det på ballongene du vil bruke? For å sikre at alle ballongene har samme bredde kan du lage en mal av papp for å måle hver ballong når den er oppblåst. Klipp ut en sirkel med samme bredde som du vil ha ballongene og skyv hver fylt ballong gjennom hullet for å sikre at de er i riktig størrelse før du binder dem.
 • Hvor mange ballonger trenger du? Du må vite størrelsen på buen din for å finne ut hvor mange ballonger du må kjøpe. Du må kjøpe ca 6 ballonger per 30 cm av rammelengden for en bøyd bue. Her er formler for å finne ut totallengden på buen: (Alle lengder er ca)
 • For en bue som er like høy som den er bred: (0,5 x høyde) + bredde = lengde
 • For en bue som er bredere enn det er høy: bredde + høyde = lengde
 • For en bue som er høyere enn den er bred: (2 x høyde) + bredde = lengde

Når du har bestemt deg for valgene over er du klar til å montere ballongbuen:

 1. Å lage ramme: For små dekorasjoner holder det å bruke bånd som ramme. For store buer bør du bruke solid, sterkt materiale som to PVC-rør og en aluminiumstang. Lag rammen ved hjelp av to rør for sidene og en aluminiumstang for buen på toppen. Bruk sterk tape til å feste stengene sammen og dekke skarpe kanter.
 2. Blås opp ballonger ved hjelp av malen din for å sikre at alle er i samme størrelse. Bind sett med to og to ballonger sammen, og spleis deretter to sett med ballonger og vri dem sammen for å lage klynger av fire ballonger. Du kan bruke forskjellige farger for å lage et mønster, eller kun bruke ballonger som er i samme farge.

3. Fest ballongklynger til rammen ved å plassere klyngen på rammen og vri to av ballongene rundt rammen fra hver sin side for å feste dem. Jobb fra den ene enden til den andre. Fortsett å feste ballongklynger tett i tett til hele rammen er dekket.

4. Når alle ballongene er festet bør du sikre endene av rammen til noe tungt som murstein eller sandsekker for å sikre at den er plassert riktig og holder seg på plass. Du kan skjule vektene med ekstra ballonger knyttet til fundamentene eller bunnen av rammen.

5. Fest buen ved å koble den til taket eller veggen hvis mulig, eller til frittstående objekter som bord eller stoler. Hvis ballongbuen går over en døråpning kan du koble den til dørkarmen med hyssing og tegnestifter. Vær forsiktig så du ikke punkterer ballongene! Til slutt kan du legge til flere dekorasjoner hvis du ønsker det. Du kan dekorere buen med strenger av mini-lys, perler, blomster, bånd eller annet som ikke tynger ned for mye. Hvis du bruker mini-lys, sørg for at de ikke blir for varme, og at ledningene er godt skjult.

Forsiktig:

 • Sørg for at området rundt ballongbuen er fri for skarpe gjenstander som kan skade ballongene.
 • Ballongbuen må være godt sikret. Fest den til veggen, tak, gulv, bord, eller noe annet stabilt og solid som vil hindre buen i å velte

Tips:

 • Skap et mønster, miks og match fargene ettersom du lager klyngene og fester dem til rammen.
 • Effektive luftpumper og heliumtanker kan leies for anledningen.
 • Bruk smartklips istedenfor å bruke tid på å knytte ballongene sammen i klynger.
 • Alt av tilbehør som ballonger, smartklips, bånd og pynt finner du på festutstyr.no

Ønsker du å gjøre det litt enklere? Se våre kit med alt du trenger!

Festutstyr.no benytter informasjonskapsler (cookies) for å bedre brukeropplevelsen. Ved å trykke "Godta" eller ved å fortsette godtar du vår bruk av informasjonskapsler.