Hvordan lage ekte kinopopcorn hjemme? Vi har svaret!

Det er enklere enn du tror!

Ett spørsmål vi ofte får fra våre kunder er hvordan de kan lage popcorn som smaker som på kino. Det er enklere enn du tror å lage kinopopcorn! Alt handler om å ha de riktige ingrediensene. Du trenger ikke en popcornmaskin eller annet fancy utstyr, en kokeplate og kjele med lokk er alt.

Det er enkelt og morsomt for hele familien å lage popcorn. Det kribler i magen når du ser de harde maiskornene forvandle seg til popcorn i kjelen. Ta med barna og lag kino hjemme. 

Hvilke ingredienser trenger man?

De to viktigste ingrediensene du trenger er popcornfett og popcornsalt. Popcornfettet er en blanding av raps- og kokos som er tilsatt smak og farge. Fargestoffet som benyttes er betakaroten, et naturlig fargestoff som finnes i blant annet gulerøtter. Popcornsaltet er tilsatt aroma og farge, saltet er svært finkornet og fester seg derfor mye bedre til popcornet. 

I tillegg anbefaler vi å benytte popcornmais av høy kvalitet. Vår erfaring er at det er svært stor forskjell på de ulike typene. Både hvor stort hvert popcorn blir og hvor mye støv og skallrester som blir til overs. 

Hvordan går jeg frem?

Først og fremst må du handle inn de riktige ingrediensene for å gi gang. Nedenfor finner du fremgangsmåten for å lage 80 g popcorn. Dette tilsvarer ca 3 liter ferdig popcorn, 4-5 serveringer. 

Dette trenger du:

1 kjele med lokk på minst 4 liter
0,5 pose med porsjonsfett
80 g (ca 1 dl) popcornmais
1 ts popcornsalt

Fremgangsmåte:

1. Smelt en halv pose porsjonsfett i en kjele på litt over middels varme. 

2. Tilsett 80 g popcornmais og 1 strøken t-skje med popcornsalt.

3. Etter noen minutter hører du at maisen begynner å poppe. Løft gjerne opp kjelen underveis og rist på den et par ganger. Når poppingen avtar tar du kjelen av av varmen. Ikke vent til poppingen stopper, da vil noe av popcornet brenne seg. 

 

Hvordan skal jeg servere popcorn?

Du kan servere popcorn i en helt vanlig bolle, men det er prikken over i-en om du serverer i popcornbeger. Begrene bidrar til å gi en autentisk stemning. 

Et lite ekstra tips, karamellpopcorn

Er du lei av vanlig popcorn eller har lyst på et søtere alternativ? Da kan du lage karamellpopcorn. 

Til ca 100g ferdig popcorn trenger du:

100 g brunt sukker
100 g lys sirup
0,5 ts natron
100 g smør
1,5 ts salt

Fremgangsmåte:

1. Smelt smør i en kjele med tykk bunn, tilsett sukker og sirup. Pass på å røre rundt i kjelen kontinuerlig. Varm opp blandingen til ca 135 °C, karamellen bobler og er brun i fargen. 

2. Ta kjelen av plata, rør inn natron og salt. Karamellen blir lysere i fargen og fortsetter å boble. 

3. Hell det ferdig popcornet utover en stekeplate dekket med bakepapir. Fordel karamellen jevnt over popcornet. Vend rundt på popcornet slik at alt blir dekket av karamell. 

4. Sett stekebrettet i ovnen på 150 °C i 5 minutter. Etter 5 minutter tar du ut stekebrettet og vender på popcornet. Sett popcornet inn i ovnen igjen og stek det ytterligere 5 minutter.

5. Avkjøl popcornet før du deler det opp i biter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *