Frukt dyppet i sjokolade

Ingenting komplementerer et selskap eller en romantisk kveld som jordbær dyppet i sjokolade. Hvis du har prøvd å lage denne fristende snacksen vet du at det er noen lure triks man bør kunne for å unngå et klinete, klumpete og dårlig resultat.

Her er 9 tips som vil realisere drømmene dine om perfekte sjokoladedyppede jordbær:

  1. Ha alt klart og forberedt før du starter. Den evige feilen mange inkludert meg, gjør. I tillegg til jordbærene og smeltet sjokolade bør du ha klart en bakeplate med bakepapir før du starter. Husk også å ha ryddet plass i kjøleskapet.
  2. Velg riktige bær. Se over jordbærene før du starter. Vær sikker på at de er modne nok til å være smakfulle men ikke så modne at de er bløte. Se etter myke flekker.
  3. Romtemperer bærene. Ikke oppbevar jordbærene kjølig, la de stå ute til de er romtemperert.
  4. Tørk bærene. Før du starter vasker du naturligvis bærene. Pass på at de får tørke ordentlig etterpå. Tørk de evt forsiktig med en tørkerullserviett. Hvis bærene er våte under dypping vil det få sjokoladen til å klumpe seg og miste den glatte, fristende teksturen.
  5. La bladene være. Du kan prøve å kutte av stilken og bladene med en tannpirker, men det er litt vrient. Jeg har funnet ut at det enkleste er å la bladene være. Du kan holde i de når du dypper bærene, og sitter bærene dine på en pinne vil de sitte bedre hvis du lar bladene være. Grønne blader skaper en fin kontrast til fargen på sjokoladen og rødfargen på bærene.
  6. Bruk sjokolade og smør. Kun smeltet sjokolade vil fungere greit, men hvis du tilsetter litt smør til den smeltede sjokoladen får du en glattere, mer dyppevennlig blanding. Bruk 2 teskjeer usaltet smør til 225 gram sjokolade. Du kan også kjøpe spesiell lettsmeltet sjokolade for fondue eller dypping.
  7. Smelt sjokoladen og smøret i vannbad. Bruk for eksempel en stålbolle oppi en kjele med varmt vann. Ikke la vannet fosskoke, men småboble. Rør godt til massen er jevn. Pass på at temperaturen ikke blir for høy. Sjokoladen fungerer best på en smeltetemperatur under 90 grader.
  8. Etter at du dypper bæret i sjokolade bør du riste forsiktig så overflødig sjokolade renner av før du setter bæret opp-ned til tørk (med den grønne bladsiden mot papiret).
  9. Avkjøl i kjøleskapet, men ikke lagre dem der! Så fort du er ferdig med å dyppe bærene trenger de 15-30 minutter for avkjøling og stivning i kjøleskapet. Sjokolade liker ikke å oppbevares kaldt. Den kan bli hvitaktig eller miste den fine glansen du ønsker å beholde. Oppbevar bærene i en lufttett beholder på et litt kjølig sted, men ikke i kjøleskapet.

Prøvesmaking av frukt dyppet i sjokolade

Nå til det beste: Prøvesmak! Andre saftige tips for sjokoladeelskere er å dobbeldyppe bærene, altså en runde til når første sjokoladelag har stivnet. Mange foretrekker å benytte pinner til dypping. Annen frukt enn jordbær er også godt egnet. Du kan smelte hvit sjokolade og lage dekorativt mønster på toppen av den brune sjokoladen eller strø pynt over før sjokoladen har stivnet helt. Lekkert!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *