Arrangementer og coronavirus? Rettigheter og muligheter ved avbestilling

Rettigheter og muligheter ved avbestilling

Er festen flyttet eller kansellert? Her finner du en hjelper til rettigheter og muligheter ved kansellering eller flytting av arrangementet ditt.

Skal du gifte deg i løpet av våren eller sommeren, arrangere dåp eller konfirmasjon? Da er du kanskje tankefull om dagen. Hva om ikke festen kan gjennomføres? Denne coronakrisen berører langt flere enn de som blir syke. Mange, som deg er urolige. Festlokaler som ikke får gjester lenger, cateringselskap som ikke får levert mat, fotografer som ikke får fotografert eller blomsterdekoratører som ikke får laget dekorasjoner.

Få den dagen dere drømmer om – om ikke nå – så senere!

1. Ta en beslutning

Det er mye frykt for samlinger og arrangementer ute å går, med god grunn. Vi har alle en gammel tante eller bestemor i risikogruppa som vi veldig gjerne vil ha med i sekskapet. Spredningen av viruset og informasjonen som er ute å går endrer seg fra dag til dag, så her er det viktigste å lage en plan. Er festen langt frem i tid? Vi ser nå at de første begynner nå å kansellere bryllup i juli og august. Beslutningen om festen skal flyttes kan gjøres utifra følgende vurderinger:

  • Når er festen? De nærmeste månedene vil det antakelig være lurt å ikke samle alt for mange mennesker.
  • Hvor mange gjester er det snakk om?
  • Er det gode muligheter for renhold, håndvask og avstand i lokalet?
  • Er det gjester i risikogruppen?

Selv om dere selv vurderer det som trygt å gjennomføre arrangementet anbefaler vi at dere er forberedt på å flytte det til en annen dato. Med så store forandringer fra uke til uke bør man også være forberedt på at leverandører stenger grunnet karantene, sykdom eller mangel på oppdrag. Dette kan skje på veldig kort varsel. Hva gjør dere hvis dere plutselig står uten serveringspersonell, kaker og mat på selve dagen? Da er det ofte tryggere å utsette bryllupet.

Akkurat nå er det viktig at vi står sammen, hver for oss. Vi må ta hensyn til de svakeste i samfunnet og sette dem først.

2. Rettigheter og planlegging

Hva kan flyttes uten at det fører til økonomiske konsekvenser? Sjekk hvilke avbestillingsfrister de forskjellige leverandørene har og lag en oversikt. Hvor mange gjester skal reise langt og bestille hotell? Hvor lenge før festen må dere ta en beslutning?

For mange er det veldig trist å måtte flytte den store dagen, enten det er et 30-årslag, en navnefest eller et bryllup. Vi vil uansett anbefale å utsette, ikke kansellere. Mange leverandører er veldig mye mer fleksible om dere endrer til en ny dato istedenfor å sende inn en kansellering. Det er tøffe tider i arrangementsbransjen der de fleste har mistet alle oppdragene sine flere måneder frem i tid. Dere kan tenke at nå har vi ekstra tid til å fikse det lille ekstra, planlegge de små detaljene dere kanskje ikke tenkte over opprinnelig. Prøv å tenke positivt å glede dere til dette er over og alle kan gå tilbake til normalen med fester, moro og samvær med de man er glad i.

3. Forsikring

Om det er kostnader dere ikke kommer utenom er det alltid en mulighet å sjekke hva forsikringer dekker. Dette er en ekstraordinær situasjon, og det er derfor lurt å kontakte forsikringsselskapet deres direkte for å høre hva som gjelder i akkurat deres situasjon.

4. Bryllup? Utsette festen, ikke vielsen?

Mange benytter anledningen til å gifte seg likevel i disse dager. Da kun med vigsler forlovere/vitner til stede. Så utsetter de selve festen til et senere tidspunkt. Hva med å leie en suite eller finne et romantisk sted å gjøre noe spesielt ut av det for bare dere to? Tenk heller muligheter fremfor begrensninger. Den store festen kan tas når det hele er over og vi kommer ut på den andre siden – for det vil gå over. Spørsmålet er bare når og på hvilken bekostning. Fest blir det etterhvert, mist ikke motet!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *