8 fantastiske ting du trenger å vite før du lager en ballongbue!

Velkommen til denne guiden til å lage en trendy og dekorativ ballongbue med ulik størrelse på hver ballong.

Ballonger har alltid vært en stor del av festdekoren til enhver anledning. De siste par årene har det utviklet seg trender der ballonger brukes som levende og kunstnerisk dekor. Ballonger kan lage en vakker ramme til fotovegger, kakebordet eller som magiske buer eller klaser med ballonger som henger utenpå bygninger eller i taket av et lokale.

Disse nye ballongtrendene har gjort det enkelt for hvem som helst å skape vakker og elegant festdekor. Det er raskere og enklere enn du tror. Vi har derfor samlet 8 tips til deg som vil prøve. Ikke bare vil ballongbuene dine ble festens midtpunkt, men triksene under vil spare deg for mye tid du heller kan bruke på andre forberedelser.

1. Pass på at du bruker ballonger av god kvalitet

Har du lurt på hvordan ballongdekoratører skaper vakre buer i blendende eller silkemyke farger som ikke sprekker når de blåses opp og blir hengende i flere uker? Grunnen er alle de forskjellige kvalitetene du får tak i når du handler ballonger. Ballongdekoratører bruker kun varianter av høy kvalitet for å være sikker på at ballongene holder seg flotte både før, under og etter festen.

Det er små detaljer som dryppmerker, som kan skille gode og dårlige ballonger. Billigere ballonger har ofte en mørk prikk som er et dryppmerke fra produksjonen.  Denne vil bli til en stor mørk flekk på toppen av ballongen når den er blåst opp. Se eksempelbilde. Når du kjøper ballonger av en bedre kvalitet vil du se at det enten er et så anonymt dryppmerke at det ikke legges merke til, eller at det ikke er noen dryppmerker i det hele tatt. Dette får ballongbuen din til å se stilren og konsekvent ut i fargene.

Hold deg unna de billigste latexballongene. Ikke bare er de dårlige for miljøet (Fordi lateksen ofte blandes ut) og har dryppmerke. De er heller ikke like holdbare og sprekker lettere enn ballonger av god kvalitet. Når du skal sette sammen en ballongbue er du avhengig av å bruke ballonger som kan skyves og dras i for å sette det sammen og forme den slik du ønsker.

2. Mengden ballonger du trenger

Du har valgt tema og fargekart for selskapet, men før du går i butikken eller bestiller på nett må du gjøre noen kalkulasjoner. Dette gjøres enklest ved å måle området du ønsker å pynte med en ballongbue og bestemme de forskjellige størrelsene du ønsker på ballongene i buen.

Hvis du eksempelvis vil bruke 12 cm og 28 cm ballonger vil du trenge ca. 26 ballonger per meter. (20 stk på 12 cm og 6 stk på 28 cm.) Disse kalkulasjonene vil hjelpe deg å bestemme hvor mange ballonger du trenger av hver farge og størrelse for å fylle plassen og samtidig holde budsjettet.

3. Hvordan montere ballongbuen

Hvordan man bør gå frem for å montere ballongbuen kan være forvirrende, men så fort du har kommet i gang med å knytte, vri og sette sammen blir det en grei prosess av montering og forming etter din egen smak. Det kan også bli et morsomt prosjekt sammen med en eller flere venner!  Hvis du har alt du trenger klart ved start bør du kunne lage en 2-meter ballongbue i løpet av ca 45-60 minutter.

4. Dobbel ballong?

Dette er en designteknikk som får ballongene til å virkelig skille seg ut. En ballong inni en annen lager klarere farger og sterkere glans enn èn ballong gjør alene. Kombiner ulike farger på de forskjellige lagene for forskjellig effekt og glans. Dette krever litt mer tid og testing i planleggingsprosessen og er selvfølgelig helt frivillig.

5. Hvordan skal du henge opp buen?

Du har kanskje hørt om ballongteip eller tråd for å henge opp ballongbuer? De fleste dekoratører bruker klar fisketråd. Andre snører eller teip kan ofte gjøre det vanskeligere å dekke dem til og gjør det vanskeligere å forme buen slik du ønsker den.

Når du har hengt opp buen der du ønsker kan du vri og justere ballongene slik du ønsker og eventuelt feste på ekstra ballonger dersom du trenger å dekke et hull eller en knute.

Hvis du skal ha det mot en vegg kan du også benytte 3M midlertidige kroker med klebrig bakside som kan festes på veggen som forankring.

6. Hvor lenge før festen kan du lage en ballongbue?

Ingen liker å ha dårlig tid. En god planlegger gjør så mye som mulig på forhånd. Dette gjelder også ballongbuer. Når du bruker ballonger av høy kvalitet har du muligheten til å forberede hele buen opptil en uke før festen. Vi anbefaler å gjøre det en dag eller to på forhånd for å være sikker på at dekoren fortsatt ser perfekt ut under festen.

Noen tips til forberedelser du kan gjøre på forhånd:

  • Lagre buen i ferdige deler klare for å monteres sammen (dersom den er stor).
  • Hold den borte fra sol, varme og høy luftfuktighet.
  • Lagre ferdigoppblåste ballonger i forseglede sekker. Dette hindrer ballongene i å bli matte/miste glans grunnet kontakt med oksygen.
  • Ikke blås opp gjennomsiktige ballonger slik som konfettiballonger før samme dag, da blir de tåkete.

7. Tilfør eventuelle dekorelementer

Man kan lage ballongbuer med alle typer pynt og styling slik som blomster eller blader for en ekstra wow-faktor. Blomster og annen fersk pynt må tilføres samme dag som festen. Dette kan ordnes av deg selv, en venn eller en blomsterdekoratør.

Andre effekter som sløyfer, papirvifter, kunstige sommerfugler, papirblomster etc. kan henges på plass så fort du har laget klar buen og hengt opp buen på forhånd.

8. Vurder et ballongbuesett

Hvis du har dårlig tid eller vil slippe planlegging, design og kalkulasjon bør du vurdere en gjør det selv pakke med alt du trenger for å lage din egen proffe ballongbue. Her har vi kalkulert for deg og kombinert ballonger av høy kvalitet med lekre farger og forskjellige størrelser. Om du ønsker å endre eller legge til noen ballonger er det bare å supplere med andre ballongpakker i tillegg til settet, så kan de gjøres akkurat slik du måtte ønske dem.

Vi har mange forskjellige varianter og pakkene inneholder absolutt alt du trenger for å lage en ballongbue. Dette betyr at det eneste du har å gjøre er å blåse opp og montere ballongene. Vi selger også de populære hurtigbåndene for ballongbuer dersom du ønsker å kombinere dine egne ballonger og slippe å bruke fiskesnøre.

Hvordan montere ballongbuen:

Nå som du har målt plassen, kalkulert riktig antall ballonger, handlet ballonger av ønskede størrelser, bestemt om du skal ha dobbel ballong og har funnet frem pumpe og fiskesnøre er det klar til å montere buen din!

Steg 1: Blås opp ballongene med ballongpumpe eller kompressor. Pass på at de blir så runde som mulig istedenfor ovale. Du må ikke blåse de helt opp, jo mer de blåses opp, jo mer ovale blir de. La det være igjen en god lengde på ballonghalsen når du knyter knuten.

Steg 2: Knyt 2 ballonger sammen med halsen på ballongene. Gjenta frem til du har knyttet alle ballongene sammen i par.

Steg 3: Monter klasene ved hjelp av fiskesnøret, la det være igjen ca 70 cm med tråd på hver side av buen til å henge opp med.  Lås fast den første klasen med ballonger ved å knyte fiskesnøret fast. Legg til flere klaser som føres bort til forrige klase. Legg fiskesnøret i en løkke rundt ballonghalsene på klasen, så sitter de der de skal samtidig som de kan flyttes ved behov. Fortsett til du har kombinert alle klasene i planlagt eller tilfeldig rekkefølge jmf designen du ønsker.

Steg 4: Heng opp buen, vri og juster den slik du ønsker. Lim eventuelt på løse ballonger for å dekke knuter eller hull.

Lykke til med ballongbuen!

Se våre ballongbuesett og ballonger her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *